Ontmoet onze kwekers

Ter Laak Orchids en Orchios zijn de kwekerijen achter The Orchid Growers. Twee familiebedrijven, waar de passie voor groei en bloei zit geworteld in de generaties. Met vakmanschap werken zij elke dag aan topkwaliteit Phalaenopsis. Ze kennen hun product als geen ander en leggen de lat steeds een beetje hoger. Elk op hun eigen manier, maar met dezelfde visie en drive.

De bron

Ter Laak Orchids

Dit zijn Eduard en Richard ter Laak; de eigenaren van Ter Laak Orchids. In hun ver geautomatiseerde kwekerijen in Wateringen (17,5 ha) kweken zij jaarlijks 9 miljoen Phalaenopsis. Vanzelfsprekend op duurzame wijze, want groen doen zit diep geworteld in hun DNA. Met hun duurzame innovaties willen zij zo zuinig mogelijk omgaan met water, energie en CO2.

Ter Laak is gespecialiseerd in de teelt van Phalaenopsis in de potmaten 9, 12 & 17 cm. Door hun eigen veredeling verrassen zij met exclusieve variëteiten. Het assortiment wordt compleet gemaakt met bijzondere concepten, zoals Muse, Spirit en Marvellous. Dankzij een gedreven team van 250 collega’s zorgen zij dat consumenten in heel Europa elke dag genieten van topkwaliteit orchideeën.

Orchios

Marcel van Os is de drijvende kracht achter Orchios. Zijn vader en grootvader waren fanatieke rozenkwekers, waardoor hij zijn passie voor groen al op jonge leeftijd ontwikkelde. Na het telen van deze exclusieve snijbloem, besloot Marcel over te gaan tot het kweken van Phalaenopsis.

Inmiddels heeft Orchios twee kwekerijen (4,5 ha), waar zij een breed assortiment van Phalaenopsis telen in de potmaten 7, 9, 12 en 21 cm. Per jaar vinden zo’n 2,5 miljoen planten hun weg naar de consument. Orchios staat vooral bekend om hun bijzonder gevormde orchideeën met extreem grote bloemen. Creativiteit en productkennis gaan hand in hand en hebben geleid tot exclusieve concepten, zoals Swan, Flow en Moon.