Verzorgingstips

Onze kwekers streven naar topkwaliteit. Uiteindelijk willen we dat consumenten zo lang mogelijk genieten van de bloemenpracht. Goede verzorgingstips zijn daarbij essentieel. Daarom helpen wij je graag op weg.

Take
care

Temperatuur & licht

De Phalaenopsis groeit goed bij normale kamertemperaturen, bij voorkeur tussen 15°C en 25°C. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden (april t/m augustus). Hierdoor kunnen de bladeren geel kleuren. Het uitvallen van bloemknoppen of bladeren kan daarentegen juist wijzen op een gebrek aan licht.

Water & voeding

Geef de Phalaenopsis 1x per week water. Dompel de kweekpot gedurende 10 minuten onder in een laagje water. Zo hebben de wortels voldoende tijd om het water op te nemen. Let op dat er geen water in de sierpot blijft staan; de orchidee houdt niet van natte voeten. Voor optimaal bloeiplezier geef je de orchidee 1x per maand voeding van Pokon of Culvita.

Arrangementen

Staat de orchidee in een arrangement en is onderdompelen niet mogelijk? Leg dan 2x per week 2 ijsklontjes náást het blad van de plant óf giet 2x per week 40 cc water naast het hart van de plant.