Duurzaamheid

Topkwaliteit Phalaenopsis telen in volledig duurzame kwekerijen. Dat is onze drijfveer. Wat dit voor ons betekent? Wij willen onze impact op het milieu en onze omgeving minimaliseren, reststromen een tweede leven geven en het welzijn van onze medewerkers vergroten. Daarin leggen wij de lat steeds hoger. De komende jaren zetten we grote stappen in verdere verduurzaming. Ons doel voor 2030? Een volledig circulaire kas. Een kas met een gesloten systeem, waarin onze planten worden geteeld met aandacht voor mens, milieu en omgeving. Zodat we nu en in de toekomst verantwoord kunnen genieten van groen.

Because
there is no
planet B

Less impact

In onze kassen bootsen wij de natuur na. Het klimaat en de omstandigheden worden zodanig ingericht dat de orchidee zich helemaal thuis voelt. Hiervoor is energie en water nodig. Om onze milieu-impact te minimaliseren investeren wij in duurzame oplossingen die helpen om ons energieverbruik te verlagen en fossiele brandstoffen te vervangen door groene energie. Daarnaast gaan we voor volledige recirculatie van ons water. Om de plant gezond te houden investeren wij in weerbaar telen en biologische bestrijders. We zijn een eind op weg, maar zijn er nog niet. Wij gaan voor fossielvrij, emissieloos en residuvrij.

Reduce waste

Wij zijn zuinig op onze natuur. Daarom hanteren wij in onze kwekerijen het ‘reduce, reuse, recycle’-principe. Dit gaat om verpakkingen en reststromen. Steeds vragen wij ons af hoe we materialen kunnen verminderen, hergebruiken en/of recyclen. Als je het ons vraagt bestaat afval straks niet meer; al onze reststromen krijgen een nieuwe bestemming.

Happy people

Iedere dag werken wij met ons team aan topkwaliteit orchideeën. Wij vinden het belangrijk om een goed werkgever te zijn, onder meer door goede arbeidsvoorwaarden en een fijne werkomgeving te creëren. Maar goed werkgeverschap is meer dan dat. Wij willen dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Daarom investeren wij in kennis, groei en plezier. Dit resulteert in prachtige orchideeën, waar consumenten in heel Europa verantwoord van kunnen genieten.