Kwekers bloeiende planten bundelen krachten in de markt

Vanaf 1 januari 2025 bundelen wij samen met de Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten en Concorde Plants ons aanbod richting de markt. Op 17 mei jl. tekenden wij daartoe de samenwerkingsovereenkomst. Met elkaar starten dan een nieuwe organisatie die zich richt op verkoop en marketing van (bloeiende) kamerplanten.

Henk de Jong: “Consolidatie bij exporteurs vraagt om professionele gesprekspartners. Waar het voorheen vooral over prijs en aanbod ging is er nu ook behoefte aan productinformatie, assortimentsadvies, duurzaamheidscontent, digitalisering en dataverwerving en -vertaling. Input om samen met exporteurs bloemisten, tuincentra en retailketens te ontzorgen. De hedendaagse uitdagingen in de keten worden te complex om als individueel productiebedrijf beet te pakken. Samen kunnen we veel meer en kunnen we het professioneler doen dan alleen.”

De komende maanden richten we de nieuwe organisatie verder in en worden naam en huisstijl ontwikkeld. Vanaf 1 januari a.s. start het nieuwe bedrijf waarin sales- en marketingmedewerkers vanuit één locatie gaan werken. De productiebedrijven krijgen hierdoor nog meer focus op teelt en productie. Ook op dat gebied willen we elkaar versterken. Bjorn Bunnik van Bromelia Specialist: “Juist ook op het vlak van teelt en verduurzaming kunnen we gezamenlijk uitdagingen beetpakken, kennis delen en samen investeren in ontwikkeling.”