Duurzame verpakkingen

december 2023

Op de FloraHolland Trade Fair heb je het al kunnen zien: we vernieuwen onze verpakkingen. Waarom? Om zo weer een stapje dichterbij onze duurzaamheidsdoelstellingen te komen. We hebben onder andere gekeken hoe we ons materiaalverbruik kunnen minimaliseren. Wat betekent dit voor onze merken?

Mimesis Orchids
De planten verlieten de kwekerijen met een potcover + plaklabel. De potcover komt te vervallen. Op de labels wordt een QR-code toegevoegd waarmee meer informatie beschikbaar wordt gesteld. De Mimesis Originals behouden hun plaklabel en bij de concepten wordt het plaklabel vervangen voor een etiket. Op deze manier behouden we onze herkenbaarheid in de keten.

Trays en traywikkel
De transparante tray wordt vervangen voor een tray in de kleur van de Mimesis Originals. Daarnaast gaan we ook gebruik maken van de R-tray: een meermalige tray gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Ook gaan we steeds meer gebruik maken van een traywikkel in plaats van een hoes per plant. Hiermee besparen we 50% virgin materiaal én hebben we 50% minder afval. Kies je voor de papieren traywikkel? Dan kies je voor 100% hernieuwbaar materiaal.

Authentic Orchids
Ook bij Authentic Orchids komt de potcover te vervallen. Daar gaat ook gewerkt worden met een etiket, voorzien van een QR-code. De kleuren worden aangepast naar de huidige tijdsgeest, wat zorgt voor weer een fris geheel.

In december en januari zullen gefaseerd de verpakkingen vernieuwd worden. Hieronder zie je alvast een paar voorbeelden. De vernieuwingen zouden geen overlast mogen geven. Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op.