Sales Specialist

Hé ambitieuze en ervaren Sales Specialist! Ben jij toe aan een volgende stap in je commerciële carrière bij een vooruitstrevende en ambitieuze organisatie? Jij gaat bijdragen aan de verkoop van zo’n 11,5 miljoen Phalaenopsis planten per jaar. Deze planten vinden uiteindelijk hun  weg naar tuincentra en bloemisten in heel Europa onder het merk Mimesis. Wij zijn constant in ontwikkeling en willen ons onderscheiden. Zo lopen wij voorop op het gebied van data en hebben hierbij nog gave commerciële ontwikkelingen in het vooruitzicht. Benieuwd? Join our team!

Als Sales Specialist ben je onmisbaar! In deze functie onderhoud jij bestaande klantrelaties en draag jij bij aan het uitbreiden van het huidige klantenbestand. Jij krijgt je eigen portefeuille met klanten en bent verantwoordelijk voor het aanbod van de planten aan de klant tot aan de administratieve afhandeling daarvan.

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Adviseren van klanten op basis van data en inzichten om hen te helpen de beste beslissingen te nemen

 • Je werkt voornamelijk vanuit ons kantoor (deze is gevestigd op de Middenzwet in Wateringen), maar je gaat ook regelmatig op klantbezoek of nodigt de klant bij ons uit voor een rondleiding door ons inspiratiecentrum

 • Samenwerken met productmanagement, accountmanagement en marketing om een integrale aanpak te realiseren, wij staan open voor jouw kritische blik en ideeën

 • Bijdragen aan de groei en ontwikkeling van The Orchid Growers

Over jou

Een echte aanvulling op ons sales team omdat jij een sociale en energieke persoonlijkheid hebt. Je bent een verkoper in hart en nieren en vindt het belangrijk om een band op te bouwen met de klanten. Daarnaast houd je van vrijheid in je werk en weet je werk zelf in te delen.

Herkenbaar?

 • Aantoonbare werkervaring in de tuinbouwsector, bij voorkeur in de verkoop

 • Minimaal mbo niveau 4 denk- en werkniveau

 • Passie voor innovatie en een bereidheid om nieuwe manieren van werken te omarmen

 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden

 • Zelfmotivatie en de ambitie om uit te blinken in je carrière

 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, spreek je ook een aardig woordje Engels, omdat je ook wel eens buitenlandse contacten hebt

 • We vragen geen Excel-expert, maar wel iemand die een beetje handig is met computers

Over The Orchid Growers

The Orchid Growers is een toonaangevende verkoop/marketingorganisatie van de kwekerijen Ter Laak Orchids en Orchios. Als marktleider in onze branche streven we voortdurend naar innovatie en groei. Wij geloven in de kracht van data en hebben een integrale aanpak ontwikkeld waarbij data, productmanagement, accountmanagement en marketing samenkomen. We zijn een vooruitstrevend bedrijf dat nieuwe manieren van werken omarmt om onze klanten de beste service te bieden. Als onderdeel van ons team maak je deel uit van een dynamische organisatie die voortdurend in ontwikkeling is.

Wij bieden

Als Sales Specialist krijg je de kans om nieuwe stappen te maken in je carrière. We zoeken een gepassioneerde en ervaren professional die zijn/haar vaardigheden wilt inzetten om ons te helpen groeien. Je komt te werken in een team van acht jonge en ambitieuze collega’s, waar een gezellige werksfeer heerst. Bovendien organiseren we regelmatig bedrijfsuitjes, activiteiten en een gezellige vrijdagmiddagborrel, omdat we geloven dat een goede balans tussen werk en plezier essentieel is.

Verder bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving met een focus op groei en ontwikkeling

 • Kansen voor persoonlijke en professionele groei in een vooruitstrevend bedrijf

 • Een uitdagende baan omdat we volop in ontwikkeling zijn en grote ambities hebben, geen jaar is bij ons hetzelfde

 • Een passend salaris, dit is afhankelijk van jouw werkervaring

 • Devices om je werk goed te kunnen uitvoeren

 • 25,5 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband

Mariska is één van onze Sales Specialisten. Zij geeft je graag een inkijkje in het bedrijf & team zodat je weet wat je kan verwachten!

”Ik ben Mariska en ik werk als Sales Specialist bij The Orchid Growers. Elk moment van de dag komen er orders binnen. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat het orderproces vlekkeloos verloopt én dat de handel tijdig verkocht wordt. Hierbij is het een uitdaging om het juiste aanbod, bij de juiste klant op het juiste moment te krijgen. Zo’n uitdaging pakken wij graag met beide handen aan! Binnen onze organisatie heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Zo heb ik inmiddels mijn eigen klantenbestand opgebouwd die ik wekelijks van A tot Z bedien.”

Interesse?

Grijp deze kans om deel uit te maken van een dynamisch team dat de toekomst van de Phalaenopsis in de tuinbouwsector vormgeeft. Stuur je CV en motivatiebrief naar Myrna (vacature@orchidee.nl) en laat ons weten waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

(Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld).