Sales Specialist Orchidee

Ha ambitieuze én ervaren Sales specialist! Ben jij toe aan een volgende stap in jouw commerciële carrière bij een vooruitstrevende en ambitieuze organisatie? Dan zoeken wij jou als Sales Specialist Orchidee. We vertellen je er snel meer over!

Als Sales Specialist Orchidee draag jij bij aan de verkoop van zo’n 11 miljoen Phalaenopsis planten per jaar. Deze planten vinden hun weg naar tuincentra en bloemisten in heel Europa onder het merk Mimesis. Wij zijn constant in ontwikkeling en willen ons onderscheiden. Zo lopen wij voorop op het gebied van data en hebben hierbij gave commerciële ontwikkelingen in het vooruitzicht. Ready? Join our team!

Als Sales Specialist Orchidee zorg je ervoor dat het commerciële, aflever en administratieve proces omtrent de verkoop van onze planten soepel verloopt. Dagelijks houd je je bezig met de voorraden, de informatievoorziening naar klanten toe, de orderstatus en de administratie hieromheen. Je hebt veelvuldig contact met de diverse bedrijfslocaties over het aanbod en de afleveractiviteiten. Ook krijg jij je eigen klantenportefeuille en ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en opbouwen van klantrelaties.

Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

 • Adviseren van klanten op basis van data en inzichten om hen te helpen de beste beslissingen te nemen

 • Je werkt voornamelijk vanuit ons kantoor op de Middenzwet in Wateringen, maar je gaat ook regelmatig op klantbezoek of nodigt de klant bij ons uit voor een rondleiding in ons inspiratiecentrum

 • Samenwerken met productmanagement, accountmanagement en marketing om een integrale aanpak te realiseren, wij staan open voor jouw kritische blik en ideeën

 • Bijdragen aan de groei en ontwikkeling van The Orchid Growers

Over jou

Je bent een échte aanvulling op ons sales team, omdat jij een sociale en energieke persoonlijkheid hebt. Je bent een verkoper in hart en nieren en vindt het belangrijk om een band op te bouwen met klanten. Daarnaast houd je van vrijheid in je werk en weet je werk zelf in te delen.

Herkenbaar?

 • Aantoonbare werkervaring in de tuinbouwsector, bij voorkeur in de verkoop

 • Een afgeronde hbo-opleiding op zak

 • Passie voor innovatie en bereidheid om nieuwe manieren van werken te omarmen

 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden

 • Zelfmotivatie en de ambitie om uit te blinken in je carrière

 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, spreek je ook een aardig woordje Engels, omdat je ook wel eens buitenlandse contacten hebt

Over The Orchid Growers

The Orchid Growers is een toonaangevende verkooporganisatie gespecialiseerd in Phalaenopsis van het hoogste segment. Als marktleider in onze branche streven we voortdurend naar innovatie en groei. Wij geloven in de kracht van data en hebben een integrale aanpak ontwikkeld waarbij data, productmanagement, accountmanagement en marketing samenkomen. Dankzij deze aanpak hebben we toegang tot geavanceerde data-analysetools en marktrapporten. Deze inzichten gebruiken wij voor strategische adviezen en de optimalisatie van de verkoopprestaties. Wij omarmen nieuwe manieren van werken om onze klanten de beste service te bieden. Bij ons word je onderdeel van een dynamische organisatie!

Vanaf 1 januari 2025 bundelen de Bromelia Specialist, Karma Plants, Van der Voort Potplanten, Concorde Plants en The Orchid Growers hun aanbod richting de markt . Samen gaan we ons richten op de verkoop en marketing van (bloeiende) kamerplanten. Deze worden in volledig duurzame kwekerijen geteeld. Met elkaar willen we de impact op het milieu, de omgeving en de mens minimaliseren. Daarom investeren we de komende jaren voortdurend in verdere verduurzaming.

Wij bieden

Als Sales Specialist krijg je de kans om nieuwe stappen te maken in je carrière. We zoeken een gepassioneerde en ervaren professional die zijn/haar vaardigheden wilt inzetten om ons te helpen groeien. Je komt te werken in een team met jonge, ambitieuze collega’s, waar een gezellige werksfeer heerst. Bovendien organiseren we regelmatig bedrijfsuitjes, activiteiten en een gezellige vrijdagmiddagborrel, omdat we geloven dat een goede balans tussen werk en plezier essentieel is.

Verder bieden wij:

 • Een inspirerende werkomgeving met een focus op groei en ontwikkeling

 • Kansen voor persoonlijke en professionele groei in een vooruitstrevend bedrijf

 • Een uitdagende baan omdat we volop in ontwikkeling zijn en grote ambities hebben. Geen jaar is bij ons hetzelfde

 • Een passend salaris, dit is afhankelijk van jouw werkervaring

 • Devices om je werk goed te kunnen uitvoeren

 • 25,5 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband

Mariska is één van onze Sales Specialisten. Zij geeft je graag een inkijkje in het bedrijf & team zodat je weet wat je kan verwachten!

”Ik ben Mariska en ik werk als Sales Specialist bij The Orchid Growers. Elk moment van de dag komen er orders binnen. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat het orderproces vlekkeloos verloopt én dat de handel tijdig verkocht wordt. Hierbij is het een uitdaging om het juiste aanbod, bij de juiste klant op het juiste moment te krijgen. Zo’n uitdaging pakken wij graag met beide handen aan! Binnen onze organisatie heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Zo heb ik inmiddels mijn eigen klantenbestand opgebouwd die ik wekelijks van A tot Z bedien.”

Interesse?

Grijp deze kans om deel uit te maken van een dynamisch team dat de toekomst van de Phalaenopsis in de tuinbouwsector vormgeeft. Stuur je CV en motivatiebrief naar Myrna (vacature@orchidee.nl) en laat ons weten waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze rol.

(Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld).