Commercieel Medewerker Binnendienst

Ter Laak Orchids en Orchios zijn per 1 januari 2022 het verkoopplatform The Orchid Growers gestart. Ter uitbreiding van dit sales team zoeken wij een Commercieel Medewerker Binnendienst.

Je komt te werken bij een innovatief en ambitieus bedrijf. Met het gezellige en gedreven sales team draag jij bij aan de verkoop van zo’n 11 miljoen Phalaenopsis planten per jaar. Onder ons merk Mimesis vinden deze planten uiteindelijk hun weg naar tuincentra en bloemisten in heel Europa. Je krijgt een werkplek op de hoofdlocatie van Ter Laak Orchids, te zien vanaf de Wippolderlaan in Wateringen. Misschien ben je hier al eens voorbij gereden?

Als jij de eerste stappen wilt zetten in de commerciële wereld en (net als wij) wilt groeien en ontwikkelen, lees dan zeker even verder!

Als commercieel medewerker binnendienst ben je onmisbaar! In deze functie zorg jij dat administratief alles tot in de puntjes is geregeld. Op dit moment bestaat het sales team uit 7 enthousiaste en fanatieke collega’s. Naast hard werken, houden zij van gezelligheid en dagen jouw graag uit voor een potje tafelvoetbal, maak je borst maar nat!

Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Je hebt dagelijks telefonisch contact met klanten. Dit zijn voornamelijk sierteeltexporteurs die ervoor zorgen dat onze planten in (bijna) heel Europa terecht komen. Jij beantwoordt vragen, denkt mee, verkoopt en neemt orders aan.

 • Je bent niet vies van administratief werk, want je zorgt ervoor dat de verkooporders goed verwerkt worden. Daarnaast ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het beheer van het digitale aanbod.

 • Je bent het commerciële aanspreekpunt op één van onze locaties. Je inventariseert hoeveel planten er op de planning staan en welke klanten je daaraan kunt koppelen. Jij hebt contact met het productie team en signaleert kansen en uitdagingen.

 • We vinden het super als je (kritisch) meedenkt over onze verkoopactiviteiten, wij staan altijd open voor ideeën en verbetering.

Over jou

Wij zoeken een echte aanvulling op ons sales team. Jij hebt een sociale persoonlijkheid en bent administratief nauwkeurig en sterk. Daarnaast vind je het geen probleem om de telefoon op te pakken en om klanten te woord te staan. Je bent klantgericht, denkt in mogelijkheden en oplossingen. We gaan ervan uit dat je goed met een computer overweg kunt en de programma’s die wij gebruiken snel onder de knie hebt. Ervaring vinden wij minder belangrijk dan motivatie!

Herkenbaar?

 • Een afgeronde MBO4 of HBO opleiding, zoals commercieel medewerker of administratief medewerker

 • Iemand die, net zoals wij, het beste uit zichzelf wil halen

 • Als je werkdag niet loopt zoals gepland, kun jij snel schakelen en prioriteiten stellen. Sterker nog, dit vind jij juist zo leuk aan je werk

 • Jij houdt van een werkomgeving die altijd in ontwikkeling is en deinst niet terug voor verandering

 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal spreek je ook een aardig woordje Engels, omdat je ook wel eens Engelse contacten hebt

 • Affiniteit met de tuinbouwsector is een pré

 • Het liefst willen wij dat je fulltime ons team komt versterken, maar de werktijden zijn zeker bespreekbaar

Over The Orchid Growers

The Orchid Growers is de verkoop-/marketingorganisatie van de kwekerijen Ter Laak Orchids en Orchios. Jaarlijks verkopen wij 11 miljoen Phalaenopsis die uiteindelijk hun weg vinden naar ketens, groothandels, tuincentra en bloemisten in heel Europa. Onder ons merk Mimesis leveren wij jaarrond vele variëteiten en bijzondere concepten, beschikbaar in diverse potmaten. Uiteraard duurzaam geteeld. Hiermee bieden wij het gemak van een totaalassortiment, waardoor onze klanten de Phalaenopsis altijd en in al haar verschijningen onder één dak kunnen vinden.

Interessant?

 • Een passend salaris conform de cao Glastuinbouw (afhankelijk van jouw opleiding en ervaring)

 • Opleiding- en doorgroeimogelijkheden op basis van jouw ambitie

 • 25,5 vakantiedagen per jaar op basis van een fulltime dienstverband

 • Een duurzame en innovatieve werkomgeving in de glastuinbouw bij een grote speler op de markt

 • Een uitdagende baan, omdat we volop in ontwikkeling zijn. Geen jaar is bij ons hetzelfde

 • Een gezellige werksfeer bij een ambitieus en professioneel bedrijf met leuke bedrijfsfeestjes, activiteiten en een vrijdagmiddagborrel

 • En natuurlijk korting op de planten en potten in onze Orchid Store

Mariska is één van onze Sales Specialisten. Zij geeft je graag een inkijkje in het bedrijf & team zodat je weet wat je kan verwachten!

”Ik ben Mariska en ik werk als Sales Specialist bij The Orchid Growers. Elk moment van de dag komen er orders binnen. Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat het orderproces vlekkeloos verloopt én dat de handel tijdig verkocht wordt. Hierbij is het een uitdaging om het juiste aanbod, bij de juiste klant op het juiste moment te krijgen. Zo’n uitdaging pakken wij graag met beide handen aan! Binnen onze organisatie heb je genoeg mogelijkheden om door te groeien. Zo heb ik inmiddels mijn eigen klantenbestand opgebouwd die ik wekelijks van A tot Z bedien.”

Interesse?

Enthousiast geworden over deze vacature? We zien graag jouw sollicitatie en CV tegemoet t.a.v. Myrna van Velden.